Mobil Seo ve Önemi

Mobil Seo ve Önemi

Akıllı telefonlarımıza oldukça bağımlıyız. Birçok insanın akıllı telefonu, sabahları kalktığında kontrol ettikleri ilk şeydir. Uyumadan önce kontrol ettikleri son şey de budur. İnsanlar akıllı telefonu her şey için kullanıyor. Çok büyük ihtiyaç haline gelen Mobil kullanımı hayatımızı değiştirdi. Bununla birlikte tablet kullanımı da arttı.

Tabii ki buna bağlı olarak SEO da değişti. Mobil SEO, müşterilere ulaşmak ve ihtiyaçlarını keyifli bir şekilde karşılamak için size yardımcı olur.

Mobil SEO’ya ilişkin bu yazımız size mükemmel bir mobil deneyim sunmak için ihtiyaç duyduğunuz her şeyi gösterecektir diye umuyoruz.

Mobil SEO önemli neden?

Mobil SEO, o kadar önemlidir ki, doğru zamanda doğru yere girmenize yardımcı olur ve tüketicilere sunduğunuz deneyimin beğenilir olmasını sağlar.

Mobil trafik masaüstü trafiği geride bırakmaya başladı. Çünkü artık akıllı telefonların muazzam avantajlarını her geçen gün daha fazla insan keşfediyor.

Hayatımızda akıllı telefonumuza ne kadar bağlı olduğumuzu görmek neredeyse korkutucu. Birçok kişi akıllı telefonlarına bağımlı olduğunu ve olmadan yaşayamayacaklarını söylüyor.

Bu kişilere ulaşmak için ise mobil SEO ‘ya ihtiyacınız var.

Araştırmalar, insanların çoğu zaman en yakın cihazı bir şeyler aramak üzere kaptıklarını ve çoğu durumda akıllı telefonlarını bulduklarını gösteriyor. Bir şey satın almaya karar vermeden önce ürünleri kendileri hakkında bilgilendirmek için kullanıyorlar.

Google’ın araştırmasına göre, akıllı telefon kullanıcılarının masaüstü kullanıcılarından daha yüksek bir alıcı potansiyeli var. Odaklı ve satın almaya hazırlar.

Mobil SEO ve Masaüstü SEO

Masaüstü SEO ve mobil SEO arasında bir fark var, ancak hedefler genellikle karşılaştırılabilir durumda. Kitlenize ulaşmak ve bunları müşteriye dönüştürmek istiyorsunuz.

Bazı yönlerden, masaüstü SEO taktikleri aynı zamanda mobil SEO için de çalışır, ancak biraz farklı bir formdadır.

Üç büyük temel kural halen geçerlidir: performansa, kullanıcı deneyimine ve içeriğe odaklanmak. Mobil SEO biraz daha yerel aramalara odaklıdır.

Google’ın ilk mobil dizini

Mobil SEO’nun önemi, Google’ın duyurusu ile daha da netleşti .

2018 yılına gelindiğinde, Google ilk mobil dizine geçecek.

Google, ilk kez, sitenin masaüstü sürümü yerine mobil sürümünün kalitesine göre sıralamaları belirleyecek. Yeni bir Googlebot, mobil sitenizi tarayacak ve performansını, içeriğini ve kullanıcı deneyiminin sıfırdan fazla olup olmadığını belirleyecektir. Eğer öyleyse, iyi bir sıralama elde etmek için çalışmalısınız. Bir şekilde başarısız olursanız, diğer siteler daha yüksek puan alacaklar ve sizi geçecekler maalesef.

Mobil cihazlara odaklanmasanız bile, mobil siteniz tarafından değerlendirmeye devam edileceksiniz, dolayısı ile bunun için çalışmaya başlamanızın zamanı geldi.

Bir şeyler değişecek

Şimdilik kimse bu işlemin geçerli olandan nasıl farklı olacağını tam olarak bilmiyor. Bununla birlikte, kötü bir şekilde yükleyen komut dosyaları gibi olası tüm engelleri alarak mobil sitenizi taranabilir durumda tutmanız gerektiğini biliyoruz. Robots.txt dosyanızdaki şeyleri engellemeyin. Ayrıca, dizine eklenmesini istiyorsanız en yüksek performansı sunmak zorundadır.

Mobil sitenizde artık masaüstü sitenizden daha az bilgi sunamazsınız. İçeriğinizin her ikisinde de aynı olması gerekiyor, çünkü gelecekte yalnızca mobil sayfanızdaki bilgileri sıralayabilirsiniz.

Mobil öncelikli bir dizin için ” optimize ” etmek için, mobil kullanıcılara sunduğunuz ürünün Google’ın dizine eklemesini istediğiniz içeriğin sürümü olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Mobil SEO Araçları

Google Search Console ile daima iyi arkadaş olmanız gerekiyor.

Örneğin, Arama Analizi özelliğini kullanarak, mobil cihazların ve masaüstü bilgisayar kullanıcılarının neye ihtiyaç duyduklarını bulmak için kelimeleri nasıl kullandıklarını görebilirsiniz. Doğru sözcükleri mi hedefliyorsunuz? Başka bir şey üzerine odaklansın mı?

Hayatınızı biraz daha kolay hale getiren diğer Google Search Console araçlarından biri Mobil Kullanım Araçları‘dır . Bu araç, sitenizi kontrol eder ve Google’ın mobil cihazlara uygun kurallarını takip etmeyen yayınlara ve sayfalara genel bir bakış sunar. Bu, mobil SEO’nuzu geliştirmeye başlamak için mükemmel bir yoldur.

Başka bir Google aracı, PageSpeed ​​Insights‘tır. Bu araç, sitenizin mobil ve masaüstünde ne kadar hızlı yüklediğini size gösterir. Ayrıca, performansı geliştiren iyileştirmeler önermektedir. Sitenizin içeriğini nasıl oluşturduğunu görmek için bunu tarayıcılardaki Geliştirici Araçları’nın yanında kullanın. Mobil SEO iyileştirilmesi için diğer harika araçlar ise Google’ın Mobil Uyumluluk Testi , Analytics, SEMrush, Ryte, ScreamingFrog ve SimilarWeb‘tir.

Performans için tasarım

Mobil SEO’yu iyileştirmeye çalışırken üzerinde çalışacağınız bir numaralı kural: performans. Bu durumda, performans neredeyse tamamen site hızını etkiler. Kazanç: Siteniz ne kadar hızlı olursa, kullanıcılarınız da o kadar mutlu olur. Hepimiz bir sitenin bir kaç saniyede yüklenmesi gerektiğini ya da ziyaretçilerinizin gitmiş olacağını biliyoruz. Bunu, sitelerin yalnızca boyutlarının arttığının bilgisiyle birleştirirseniz, çalışmalarınızın sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur.

Bununla birlikte, performansın en iyi duruma getirilmesi sürekli bir işlemdir.
Siteniz asla sürekli hızlı olmayacaktır. Çünkü her zaman iyileştirilecek resim optimizasyonları, eklenti güncellemeleri ve daha bir çok şey çıkacaktır.
Herşey yolunda ise Mobil sitenizin performansını yakından takip ederek, iyileştirmek için hemen her fırsatta takip etmelisiniz. Google, hızlı siteleri sever ve müşterilerinizi de sever.

Duyarlı tasarıma karşın dinamik sunum ile ayrı alan adı

Mobil sitenizi geliştirirken üç seçeneğiniz olacak:

Duyarlı tasarım, dinamik sunum ve bir alt alan adı üzerinde ayrı bir site.

Google, duyarlı tasarımı (responsive) tercih ediyor. Bu şekilde, kullandığı aygıta adapte olan bir siteniz olmalıdır. Google’a göre, duyarlı tasarımı kullanmak, sitenizi yeni mobil ilk dizinde eklenmeye uygun hale getirecektir.

Dokümanlarınızın başında meta name = “viewport” bildirimini ekleyerek sitenize mobil cihazlara uyumlu olduğunu her zaman Google’a bildirin.

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Dinamik sunum farklı bir yaklaşım benimser. Sitenize erişim biçiminize bağlı olarak, sitenizin mobil kullanıcılara farklı bir sürümünü sunmak için sunucu tarafında kullanılan teknolojiyi kullanır. URL aynı kalır, ancak gönderilen dosyalar tamamen farklıdır. Google’ın sitenizi taramasını sağlamak için Vary başlığını eklemeniz gerekiyor. Bu şekilde, Google başka yerlerden mobil cihazlar için optimize edilmiş dosyaları alacağını hemen biliyor. Bir tarayıcı bir istekte bulunursa, Vary başlığı şu şekilde görünür:

Vary: User-Agent

Üçüncü seçenek, farklı bir URL’de ayrı bir mobil site – genellikle bir m.siteadı – ve farklı içerik.
Google bu yöntemi destekler, ancak yalnızca normal masaüstü alanınız ile mobil alan adı arasında doğru bağlantı kurarsanız.

Google’a bu sayfaların nasıl bağlandığını söylemek için rel = “alternate” ve rel = “canonical” kullanın. Bu farklı türler ve Google’ın Geliştiriciler sayfasında nasıl kullandığı hakkında daha fazla bilgi mevcuttur.

PageSpeed ​​Trendler

PageSpeed ​​Insights, mobil sitenizin performansını analiz etmek için güçlü bir araçtır. Kullanımı kolaydır ve sitenizin yükleme hızına ilişkin çok sayıda bilgi verir. URL’nizi girdiğinizde analizler size iki puan verecektir: biri cep telefonu ve diğeri masaüstü için. Bunlar farklı olacak. Puanınız kırmızıysa, yapmanız gereken bir işiniz var demektir. Turuncu ortalama bir performans anlamına gelir ve yeşil iyi olur.

Sitenizin performansını artırmak için öneriler alacaksınız.
Bu önerileri takip ettiğinizde başarılı olursunuz.

Kötü bir barındırma sağlayıcısı bularak, berbat bir paylaşılan hosting paketinde WordPress’i kurarak, sitenizde otuz eklentiyi etkinleştirerek ve blogunuza yüzlerce optimize edilmemiş resim yükleyerek, tüm bunların sonunda daima kötü bir puan alacaksınız.

Ancak doğru bir çalışma ile kolayca puanlarınızı yükseltebilirsiniz.
PageSpeed ​​Insights’ı ve diğer hız analizleri araçlarını çalıştırın ve tavsiyelerine uyun.

Site hızınızı artırmak için ne yapabilirsiniz?

  • Görüntüleri optimize edin ve daha az resim kullanın
  • Kaliteli hosting firması ile çalışın
  • Php ‘yi mümkünse PHP7 olarak ayarlayın
  • Daha az sayıda reklam sunucusu yükleyin
0 0 oylar
Makale Değerlendirmesi
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
0
Düşüncelerinizi merak ediyorum, lütfen yorum yapın.x